Activiteiten

Planning en informatie

Vanaf vrijdag 6 april 2018 (week 14) wordt weer iedere week een activiteitendag gehouden. Afwisselend vindt dit plaats, de EVEN week op de vrijdag, en de ONEVEN week erna op de donderdag. Aanvang 09:00 tot plm. 12:30. Voor de campinggasten is dit gratis toegankelijk. Mogelijk zijn er wel materiaalkosten bijvoorbeeld om een speksteen te bewerken. De deelnemers kunnen zelf een steen aanschaffen.

Drenthe in stap, draf en galop!

Ontdek ons mooi gebied per paard!
In samenwerking met het recreatieschap Drenthe wordt gewerkt aan het maken van een nieuwe route. Vanaf onze camping kunt u het prachtige Bargerveen gaan ontdekken. Belangstellenden wordt verzocht met ons contact op te nemen.

De nieuwe en unieke Veenland Express-Huifkar rijdt!

Staatsbosbeheer Het Veenland (Zwartemeer, Zuidoost Drenthe) rijdt sinds 2015 per huifkar door bijzondere hoogveen natuurgebieden zoals het Bargerveen en het Oosterbos.

Dit voorjaar beginnen we de ritten in de nieuwe, hypermoderne Veenland Express. Deze unieke en luxe dubbeldekker biedt plaats aan ruim 60 personen (zie bijgesloten foto). Middels luchtdruk kan de huifkar naar de grond afzakken zodat het tevens geschikt is voor minder validen, mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, scootmobiel of rollator. In de nieuwe Veenland Express kunnen zelfs bedlegerige mensen nog een keer een dagje mee de natuur in!

Daarmee dus geschikt voor familiefeesten (jubilea, bruiloften), personeel- en bedrijfsuitjes maar juist ook voor groepen uit verzorg- en verpleeghuizen, ouderenbonden en Zonnebloem-afdelingen.

Allerlei arrangementen zijn mogelijk, met of zonder iets te eten en drinken. Zoals een middagarrangement voor circa 30 personen: ontvangst met koffie-thee-koek, korte fotopresentatie over de unieke hoogveennatuur en aansluitende huifkartocht van ruim 1,5 uur inclusief consumptie onderweg: € 16,00 per persoon (prijs p/p afhankelijk van groepsgrootte). Informeer naar de mogelijkheden.

In het komende seizoen, met start rond eind april-begin mei, beginnen ook de ‘Publieksdagen’, waarbij jezelf, met je partner of gezin mee kunt rijden voor een leuke ronde, inclusief een versnapering, voor €10,00 per persoon. Zie voor alle data en aanmelding de bijgesloten flyer. De 15 Publieksdagen in 2018 zijn uiteraard ook zeer geschikt voor uw eigen gasten die op dat moment bij u verblijven!

Golf spelen vanuit Fila-delfia

Aan de overkant van de camping ligt een bijzondere uitdagende 18 holes golfbaan. Wilt u tijdens uw vakantie leren golf spelen dan kunnen wij dat voor u regelen. Ideaal voor mensen die kennis willen maken met de Golfsport, of hun technieken willen verbeteren.

Werken met gekleurd papier

In de zomermaanden wordt er, bij voldoende deelnemers, regelmatig de bovengenoemde cursus georganiseerd. De beelden worden als ze droog zijn bewerkt met lak. Decoratief voor in uw woning maar ook leuk als cadeau. Indien u geïnteresseerd bent kunt u altijd informatie vragen over de mogelijkheden en data.

Speksteen bewerken cursus

Regelmatig organiseren wij speksteen cursussen op ons Park. Het is een uitdaging om van een ruwe steen een mooi glanzend beeld te maken. U werkt hierbij vanuit de steen waarbij u kijkt naar de vorm en naar de mogelijkheden van de steen zelf. Durf hiermee aan de slag te gaan en maak iets realistisch of abstracts. Begin met het bewerken, geniet ervan en laat u verbluffen door uw eigen creativiteit. Ervaring is niet nodig. Wat u wel nodig heeft is een stuk speksteen. De prijs van een steen is gemiddeld €1,90 per kilo. Afhankelijk van land van herkomst en hardheid kan de prijs variëren. Aanbevolen wordt uw ("zachte") steen zelf aan te schaffen en mee te nemen naar de cursus.

Wandelen/Fietsen

Op ons eigen terrein bevindt zich een stukje bos, daar is een kleine wandelroute uitgezet. Wandelt of fietst u met de kinderen dan kunnen wij u een slaapgelegenheid aanbieden op de zolder van ons bij-gebouw. De prijs is afhankelijk van het aantal nachten en het aantal personen. Met of zonder ontbijt. U kunt hierover met ons contact opnemen.

U kunt uit vele fietsroutes kiezen om de omgeving van dit mooie stukje Drenthe te verkennen. Een voorbeeld is de Bruingoud-route die 53 kilometer lang is. Deze route kan vanuit de camping worden gestart. In deze tocht zijn een aantal specifieke bezienswaardigheden opgenomen zoals: de museum boerderij: " Zwaantje" waar het nog mogelijk is de volkskunst van het strooien van een zandtapijt te gaan bekijken en het: "Smalspoor-museum" met een grote collectie smalspoorlocomotieven.

Grensoverschrijdend fietsen is ook een optie. Er lopen routes die starten vanuit Schoonebeek (de Emmelkamproute) of vanuit Emmen (de Runde route) deze routes zijn te downloaden zie fietsendrenthe.nl.

De omgeving biedt tal van mogelijkheden om heerlijk te wandelen. Er liggen een aantal lange afstand wandelpaden zoals het Noaberpad en het Peter Nijhoffpad. Het prachtige Bargerveen waar u beslist een keer geweest moet zijn, is nog een echt oud gebied. Zowel wandelend als op de fiets, voelt u zich hier een met de natuur. Het Noaberpad loopt hier en stukje doorheen.

In het Veenloop centrum te Weiteveen wordt u verteld hoe nonnen en pioniers in het verleden leefden in een dorp midden in het veen. Onder begeleiding van een gids ziet u de mooiste fauna en flora. Er worden ook thema wandelingen georganiseerd zoals: “adders” bekijken of de “orchideeën tocht”.

Maar u kunt natuurlijk ook zelf op onderzoek uit gaan en bijvoorbeeld een vlindertocht plannen. Wij kunnen u ook een wandelarrangement aanbieden waarbij u zonder bagage wandelt. Wij zorgen er dan voor dat uw bagage naar een volgend adres wordt vervoerd. Maar we kunnen u ook halen en brengen tegen een vergoeding van de kilometerprijs. In onze kantine treft u diverse routes voor wandeltochten aan.

Autoroutes

Op een regenachtige dag of als u wat minder goed ter been bent, zijn er een aantal routes te rijden met de auto. Er lopen drie routes: de zogenaamde "pionier routes". Met de DAGIT wat staat voor interactieve Dynamische Audio Geo Informatie systeem, kunt u interessante achtergrond informatie krijgen terwijl u de route rijdt. Het is een soort zakcomputertje die u tijdens de rit voorziet van spannende en amusante weetjes en anekdotes. Het is ook erg leuk om met kinderen te doen.

Anholts

Thermen & Beautycentrum Anholts Thermen & Beautycentrum Anholts is gevestigd in het prachtige beekdal-landschap van Schoonebeek. Gelegen in de mooie provincie Drenthe in het zicht van de Duitse grens, is Thermen & Beautycentrum Anholts op dit moment één van de meest bekende thermencentra van Noord-Nederland.

Griendtsveenpark

Het Griendtsveenpark ligt op de grens tussen Erica en Schoonebeek in het Amsterdamscheveld in Drenthe. Het park ligt aan de Berkenlaan waar ook onze camping aan gelegen is. Het park bestaat al 32 jaar en is een initiatief van groep enthousiaste vrijwilligers. Met een groot hart voor de natuur is dit prachtig parkje opgezet, u treft er tal van dierensoorten. Een bezoek zeker waard!

Zelfbedieningsterras De Boomgaard

Heerlijk uitblazen tijdens een stevige wandeling of fietstocht bij het zelfbedieningsterras de Boomgaard. U kunt hier ontspannen en genieten van het Drentse buitenleven. Het is gelegen even buiten het dorp Schoonebeek in het Oosterse bos. Dit is een prachtig buurtschap aan een kronkelend klinkerweggetje met Saksische boerderijen. Voor de wandelaars onder u is dit een prachtige wandeling, die vanaf onze camping start.

De Zwaantje

De Zwaantje Hans-Stokman's Hof is een fraai gerestaureerde boerderij met schuur uit hoogstwaarschijnlijk de 17de eeuw. In 1877 (te zien aan de gevelsteen boven de baanderdeur) heeft er een verbouwing plaatsgevonden, de boerderij is toen ingekort. De familie Hans is eigenaar geworden in 1885. Deze familie, afkomstig uit de Graafschap Bentheim in Duitsland, heeft bijna 100 jaar in deze boerderij gewoond. Een van de laatste leden van de familie (Zwaantje Hans) heeft door het zandstrooien van deze boerderij een toeristische attractie van formaat gemaakt. Op de deel worden diverse voorwerpen tentoongesteld die vroeger in en om de boerderij werden gebruikt. Ook bevinden zich in de collectie originele stenen en vuistbijlen uit de prehistorie die in Schoonebeek zijn gevonden.

Smalspoormuseum

Het Industrieel Smalspoormuseum in Erica, beleef het mee via een rit per smalspoortrein. U vertrekt voor een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject, vroeger gebruikt voor turftransport. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifieke gebied. Door de geringe snelheid, zo kenmerkend voor dit smalspoor, heeft u voldoende tijd om van de omgeving en de treinreis te genieten.